and the starting lineup...



Johanna om Linnea
Linnea heter en positiv, 25-årig tjej som är född och uppvuxen utanför Jönköping. Idag bor hon i en etta nära centrum och när hon inte läser på Sörängen knegar och degar hon som konditor på ett konditori. Denna jordnära tjej är också väldigt estetiskt lagd och kommer förmodligen att bli den bästa mormodern av oss alla: hon bakar de godaste bullarna, sjunger de vackraste sångerna och är allmänt glad och omtänksam jämt. För två år sedan gick Linnea en termins praktikantkurs som tog henne till Sydafrika under några veckors tid. Detta gav mersmak och hon blev sugen på att vara ute en längre tid. Latinamerika har hon velat åka till sedan hon var liten. Inför praktiktiden i Ecuador har hon en väldigt öppen inställning, hon ser fram emot möten med människor och att lära sig mer om både sig själv och andra. Hon har en strävan efter större förståelse för andra kulturer och att kunna påverka och att göra gott. Hon är intresserad av mycket, teman som miljö, ekologi, hälsa och jämställdhet intresserar henne starkt.
Mail:  [email protected]

 

Linnea om Johanna
Johanna är 19 år och uppvuxen i Härnösand. Johanna är en öppen och varm tjej och hon har ett leende som verkligen smittar av sig på sin omgivning. På sina lediga stunder tycker hon bland annat om att rita och då speciellt porträtt. Anledningen till att Johanna hamnat på Sörängens folkhögskola och kursen ”Global rättvisa” är intresset för Latinamerika och globala rättvisefrågor. För drygt ett år sedan kom Johanna hem ifrån Uruguay efter att ha spenderat ett år där som utbytesstudent mellan tvåan och trean på gymnasiet. Vistelsen i Uruguay gav mersmak och nu vill hon utforska mer av Latinamerika. Johannas förväntningar på tiden i Ecuador är främst att få lära sig nya saker och kunna vara med och påverka genom möten med andra människor.

Mail: [email protected]



 

Torbjörn Sandström är en 22 årig grabb med rötterna i Dalsland, Åmål för att vara mer precis. En stor anledning till varför Torbjörn sökte den här kursen är den resa han gjorde förra året, då han besökte Argentina, Brasilien, Paraguay, Bolivia och Peru. Resan väckte ett intresse för den latinamerikanska kontinenten.  Människorna han mötte under resans gång berörde honom djupt. Torbjörns förhoppningar med praktiken i Ecuador är bland annat att få ta del av den ecuadorianska kulturen, lära sig spanska och komma hem något klokare.
Racketsporter är något Torbjörn verkligen inte kan tänka sig leva utan. Ett blues eller rockstycke drar Torbjörn gärna av på gitarren.

[email protected]


Gabriel Hugo León Thybäck är 23 år gammal och född utanför Cali, Colombia. Två år gammal blev han adopterad och växte upp i närheten av Hudiksvall, Hälsingland. Efter gymnasiet med samhällsvetenskapliga studier bodde Gabriel under sju månader i Barcelona, där han studerade  spanska och träffade människor från hela världen. Intresset för Sydamerika har kommit naturligt i och med de colombianska rötterna. Resan till Ecuador ser Gabriel som en unik möjlighet att på nära håll se och uppleva den spännande utveckling som landet just nu befinner sig i. Att äntligen få fason på spanskan är också ett mål med praktiken. Fotboll är ett livselixir för Gabriel.

Gabbelito85 @gmail.com

 



Lina Lamadjur Lindgren… är en ytterst multifunktionell varelse och det är väldigt inspirerande att vistas i hennes närhet. Ena stunden tassar Lina, likt ett troll, obehindrat omkring mellan grenar och stenar i skogen, pillandes och luktandes på olika sorters träd för att sedan i nästa stund hänge sig åt dansens många former. Denna unga dam låter gärna kreativiteten flöda genom att frenetiskt, men ack så fantastiskt, fotografera omgivningen, eller så låter hon pennan eller penseln fara fram över olika ytor. Ibland kan även hennes kreativitet resultera i en och annan kroppkaka.

Lina är en Jönköpingsbördig stinta som dansat sig fram genom ungdomen, både i hemstaden och senare i Aix en Provence i Frankrike. Taktkänslan sitter djupt och våga aldrig gå i otakt med denna Smålandstös! Trots hennes ringa ålder på 26 år har Lina redan hunnit med att utbilda sig till och arbeta som landskapsingenjör i Göteborg. Hon kände dock ett stort behov av att ge sig ut i världen och få möjlighet att fördjupa sitt intresse rörande miljöfrågor. I Ecuador hoppas Lina få delta i, samt lära sig av jordbruksarbete. Med nyfikna och förväntansfulla ögon ser hon fram emot att få leva i den Ecuadorianska kulturen i fem månader.

Med Linas busiga leende och pillemariska ögon vid min sida kommer ingen stund vara den andra lik.

E-mail till Lina: [email protected]

 

Therese Bonnevier, dansar och ler.
Therese är en älskvärd 23-årig Bollnäsjänta,
-som tycker om att promenera ut till skogens ljusa glänta.
Med passion för sång, musik, dans, och teater,
styr hon nu sin kosa till Ecuadors andinska värld med sina kamrater.
Fotboll, bandy och all möjlig sport,
är Therese en hejare på för hon dribblar alla bort.
Hon är ivrig att på kultur, människor och natur lukta,
men allra mest hon efter spanskan sukta.
Detta charmtroll kulturantropologi studerat har,
men också jobbat lite här och var.
I Norge jobbade hon på en restaurang,
men för nöjesfält och skola hon även har talang.
När hon var i Guatemala jobbade hon också med ungar,
då hon fick de alla att känna sig som kungar.
Fast monarki vill hon ju inte ha,
politiskt aktiv kommer hon alltid va.
På ett eller annat sätt,
hon önskar att varje mage ska få bli mätt.
På organisationen FICAPI i Ibarra vi tillsammans skall vara,
jag bara väntar på att vi ska fara.
Där hon hoppas få lära sig om globaliseringens effekter lokalt,
men tycker inte att miljöfrågor, ekologisk odling och jordbruk är banalt.
Therese är ”inte den som är den”,
och jag är glad att jag får bli hennes Ecuadorvän.

Mail: [email protected]  

 


 

 

Sofia Reuterswärd är 21 år och kommer från Uppsala. Efter tre år på samhällsprogrammet, english class, reste hon till Malaga, Spanien i sju månader för att plugga spanska och jobba. Sofia har också studerat Östeuropakunskap vid Uppsalas universitet. Mänskliga rättigheter intresserar henne och då framför allt frågor som migration och människohandel. Sofia ser framemot vistelsen i Ecuador och både tror och hoppas att det kommer bli en lärorik period och att intresset för Latinamerika kommer att växa ännu mer.

 

Maja Hemlin- Söderberg är 20 år och kommer från Norrtälje. På gymnasiet studerade hon på Naturvetenskapliga programmet, miljöinriktning, och där föddes hennes intresse för miljöfrågor. Efter studenten läste Maja spanska vid Stockholms universitet under ett år. Intresset för Latinamerika är något som har följt med hemifrån och som blivit starkare under åren, särskilt efter studieresan till Cuba och året med spanskstudier. Maja tycker det ska bli spännande att uppleva Ecuador i den förändringsprocess som äger rum just nu och att få delta i arbetet i organisationen. 

 


 

Sara Johansson är en varm och öppen person som alltid har ett vänligt ord över åt alla hon möter. Ett glatt humör och kloka insikter karakteriserar denna fina tös med båda fötterna på jorden.
Sara är inte bara gruppens äldsta deltagare utan även den som kommer längst norrifrån. Ifrån Norsjö i Norrlands inland kommer denna härligt humoristiska och klarsynta tjej jag haft turen att ha som compañera.
Sara är intresserad av globala frågor och tycker om att vidga sina vyer genom att resa och möta nya människor. Hon ser praktiken i Ecuador som en möjlighet att få erfarenheter från organisationsarbete i andra kulturer och miljöer men framförallt att växa som människa. Dessutom ser hon fram emot att besöka Latinamerika, en kontinent i stor politisk såväl som social förändring.
Sara hyser även ett stort intresse för mänskliga rättigheter, frågor hon valde att fördjupa sig i under sina juridikstudier på Umeå universitet. Hon letade egentligen efter en praktikplats då hon hittade kursen men fastnade då en behandlade många av de frågor hon brinner för.


Linn Andersson denna sprudlande glada 21-åring, som jag har det stora privilegiet att få åka med är född och uppvuxen i Töreboda i Västergötland. Hon är ett riktigt energiknippe och tar sig an alla uppgifter hon ställs inför med samma positiva attityd, vare sig det gäller att organisera frukost till över tusen personer eller ordna spökkvällar..
Idéen att åka till Ecuador föddes när hon satt och letade utbildningar på internet och snubblade över Sörängens praktikantutbildning. Då den verkade innefatta både hennes intresse för globalisering och rättvisa samt hennes passion för att resa och möta nya människor fanns det ingen större tvekan skicka in en ansökan, ”voy a ir a Ecuador”!
Detta är dock inte första gången Linn ger sig ut i världen, efter avslutad gymnasieutbildning började hon att läsa vid Linköpnings Universitet men kunde inte motstå chansen att åka på ett sex månader långt ungdomsutbyte med Thailand. Resan gav mersmak och ledde fram till sju månader på Mallorca, där hon fick möjlighet att både rida in och arbeta med unghästar. Det var också där hon grundade den spanska hon nu ser fram emot att kunna utveckla i Ecuador. Linn har förutom hästar, resor och språk ett starkt sång- och musikintresse, man hör henne ständigt nynna på små melodier eller hittar henne sittande vid pianot. Att hon sen är full av galna upptåg och finurliga skämt är heller inget som talar till hennes nackdel!

Så vad än Ecuador har att bjuda på känner jag mig väldigt trygg med en Linn vid min sida. Tillsammans ska vi praktisera på organisationen FOCSME i Esmeraldas, en kustprovins i nordvästra Ecuador.
Saras mail: [email protected]
Linns mail: [email protected]


 

 

Jennie om Åsa

Åsa Lind är en sprallig 26- åring med barnasinnet i behåll. Hon tycker om att analysera, diskutera och fantisera och jag ser fram emot många givande samtal med Åsa. Innan Åsa bestämde sig för att läsa på Sörängen arbetade hon på Posten i sin hemstad Göteborg. Då hon trivts på denna arbetsplats tänker hon fortsätta arbeta där om inte vinden råkar blåsa åt ett annat håll när hon kommer tillbaka efter resan. Ett intresse i politiska frågor har drivit Åsa till ett långvarigt engagemang inom Ung Vänster. Främst brinner hon för arbetsmarknadsfrågor. Då hon är intresserad av organisering hoppas hon att kunna få studera detta närmare inom den ecuadorianska organisationsvärlden. Viljan att uppleva och lära sig nya saker, samt intresset för Latinamerika som följt Åsa sedan barnsben, är det som motiverat henne att gå denna praktikantkurs. Resans väntade möten med människor och platser planerar Åsa att dokumentera med bläck och målarbok då hon även har en passion för att teckna. Med sig tillbaka till Sverige är Åsa även säker på att hon kommer ha många spännande berättelser om hur hon gick vilse i de andiska bergen.

E-mejl: [email protected]

 

Åsa om Jennie

Jennie Åström är en mycket utåtriktad och social 24-åring från Västerås, med en sprudlande energi. Jag ser fram emot att ha praktik tillsammans med en sådan tjej som Jennie.

Jennie har läst Samhälls- och kulturanalys på universitetet . Det märks att hon tycker om att analysera och att hon är intresserad av samhället och människors relationer i samhället. Det finns få saker som inte Jennie kan börja fundera över och detta gör henne till en intressant person. Jennie ser kursen som en möjlighet att få omvandla sin teoretiska kunskap, som hon fått i sin utbildning, till hur man kan jobba praktiskt. Hon vill nu se verkligheten istället för att läsa om den i böcker. Hon tycker också att det ska bli spännande att komma till Latinamerika i dagsläget eftersom det händer mycket spännande där just nu. Jennie jobbar med spanskan som är lite svag i dagsläget. Det ska bli roligt att få reda ut lustiga språkliga missar, men jag är säker på att Jennie kommer att lära sig spanska fort eftersom hon kommer att prata på. Livet på landet är något som Jennie hoppas få uppleva. Hon vill gärna jobba praktiskt och har drömmar om att få lära sig t.ex. handarbete och mjölkning.

E-mejl: [email protected]

 


Bienvenid@s tod@s

Vi är tolv individer med en gemensam resa framför oss, Ecuador, landet vid ekvatorn kommer vara vår hemvist för fem månader.
Tanken är att den här bloggen ska fungera som vår länk till familj,vänner,till varandra,latinamerikagrupperna och andra med intresse av vad som sker på den sydamerikanska kontinenten.

Otro Mundo Es Posible!

RSS 2.0