Halsning fran ett vackert Chimborazo

"Ni ar de forsta vita utlanningarna som kommit hit till denna by sahar nagonsin, vi ar tacksamma for att ni ar har"
 - fick vi hora forsta kvallen.

Fyra handelserika dagar har jag och Linnea befunnit oss i den lilla bergsbyn Sanacuan Alto som ligger vackert belagen 3500 meter over havet. Livet ar stilla och lugnt, manniskorna ofta blyga och nyfikna. Vissa tittar forundrat pa oss, vissa gommer sig lite under sjalar, vissa fragar orakneliga fragor om Sverige.

Familjen vi bor i ar valdigt omtanksam och mysig, bade familjen och handledarna ar valdigt mana om att vi har det bra och att vi ska fa sa sa mycket som mojligt.
Vi har redan hunnit massor; gatt pa gudstjanst, besokt skolan, varit med pa en workshop om ekologiskt jordbruk, varit med familjen pa akerna och med djuren, tvattat klader med mamman i familjen, atit massor av mat, lart oss lite ord pa Kichwa etc.

Organisationen verkar ha rimliga forvantningar pa oss. De vill att vi ar med i ett projekt som handlar om aterplantering av trad och ekologiskt jordbruk. Det kanns valdigt intressant. De vill ocksa att vi medverkar i engelskaundervisningen i skolan. Sasmaningom vill de ocksa att vi medverkar i att gora nagon slags broschyr om byn, for att bevara dess kultur och historia.

Hoppas alla andra har det bra i sina byar.
Varma halsningar
Johanna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0